Ο οδηγός της Scuderia Ferrari μίλησε για τη μάχη της pole position στο Grand Prix της F1 στο Μαϊάμι.

Βίοι αντίθετοι για τους οδηγούς της Scuderia Ferrari στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix του Μαϊάμι, πέμπτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Το λάθος του Σαρλ Λεκλέρ στην τελική του προσπάθεια στο Q3, του στέρησε την ευκαιρία να κυνηγήσει την pole και τον περιόρισε στην έβδομη θέση.

Η κόκκινη σημαία δεν άφησε περιθώριο για δεύτερη προσπάθεια από τους οδηγούς, πράγμα που τοποθέτησε τον teammate του Μονεγάσκου, τον Κάρλος Σάινθ, στην τρίτη θέση του grid.

— Formula 1 (@F1) May 6, 2023Μετά το τέλος των κατατακτήριων, ο Μαδριλένος μίλησε στην πρώην οδηγό αγώνων, Ντάνικα Πάτρικ: «Ήταν δύσκολες κατατακτήριες για όλους. Είναι δύσκολο να βρεις την κατάλληλη αίσθηση από τα ελαστικά σε αυτή τη νέα άσφαλτο. Ήταν διαρκής μάχη σε όλη τη διάρκεια των κατατακτήριων. Ήταν εύκολο να κάνεις λάθη, καθώς ο άνεμος δυνάμωνε συνεχώς. Αυτό κάνει τα μονοθέσια ή τουλάχιστον το δικό μας, δύσκολο στην οδήγηση. Σε γενικές γραμμές, αυτό το αποτέλεσμα, η τρίτη θέση, ήταν ο αρχικός μας στόχος. Αν και σήμερα, θα μπορούσαμε τελικά να τα πάμε ακόμα καλύτερα».

Bienvenido a Miami ????#MiamiGP #F1 pic.twitter.com/gZCGZr8C90

— Formula 1 (@F1) May 6, 2023«Τα ελαστικά είναι ο άγνωστος παράγοντας ενόψει του αγώνα, το πως θα αποδώσει το μονοθέσιό μας στις υψηλές θερμοκρασίες. Ο ρυθμός αγώνα αποτελεί συνήθως το αδύναμό μας σημείο αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά σε αυτόν τον τομέα σε σχέση με το προηγούμενο Grand Prix. Αυτό μπορεί να μας φέρει στο βάθρο, το οποίο θα ήταν ένα καλό αποτέλεσμα».

Q3 is underway

Forza ragazzi! ????????#MiamiGP #Quali pic.twitter.com/NmnonuknZe

— Scuderia Ferrari (@ScuderiaFerrari) May 6, 2023Στη συνέχεια ο Σάινθ ρωτήθηκε από την Πάτρικ αν οι μικρότερες σε μήκος ζώνες DRS, θα βοηθήσουν τη Ferrari στον αγώνα. Ο Ισπανός απάντησε: «Όχι, οι Red Bull παραμένουν πολύ γρήγορες αλλά από εκεί και πέρα, θα είναι μεγάλη μάχη με τον Φερνάντο (Αλόνσο), με τις Mercedes που εκκινούν λίγο πιο πίσω, την άλλη Aston Martin… περιμένω έναν συναρπαστικό αγώνα».

#Quali mood ????#MiamiGP pic.twitter.com/ITFM8gwoZ2

— Scuderia Ferrari (@ScuderiaFerrari) May 6, 2023Τέλος, στο ερώτημα αν είχε περισσότερη ταχύτητα από αυτή που αποτυπώθηκε στο χρόνο του, η απάντηση ήταν καταφατική: «Νομίζω πως όλοι είχαμε περισσότερη ταχύτητα, εγώ μπορούσα να πετύχω ένα πολύ ταχύτερο γύρο αλλά ήρθε η κόκκινη σημαία. Είχα κάνει ένα πολύ καλό πρώτο τομέα ώσπου ήρθε η κόκκινη σημαία έτσι έχουν τα πράγματα και τελικά είμαστε στην τρίτη θέση, στην οποία ελπίζαμε άλλωστε να βρεθούμε».

Ο αγώνας ξεκινά στις 22.30 το βράδυ, με το LIVE του Gazzetta να αρχίζει 15 λεπτά νωρίτερα. Μη το χάσετε!

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari