H θυγατρική της Volvo παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο αυτοκίνητο, με ανοιγόμενη οροφή και δυναμικά χαρακτηριστικά.

Κάνοντας χρήση αλουμινένιας πλατφόρμας και με αεροδυναμική σχεδίαση, το Polestar O2 αποτελεί… πρόγευση του μέλλοντος της πολυτελούς μάρκας. Πρόκειται για ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο με ανοιγόμενη σκληρή οροφή, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για το μελλοντικό ηλεκτρικό roadster της σπορ μάρκας. «To Polestar O2 είναι το σημείο αναφοράς της μάρκας μας», σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Τόμας Ίνγκελατ.

Το δεύτερο concept της Polestar που βασίζεται στη σχεδιαστική γλώσσα Precept, ενσωματώνει μία σειρά από χαρακτηριστικά που θα περάσουν στα αυτοκίνητα παραγωγής. «Με αυτό ανοίγουμε την πόρτα του μυστικού δωματίου που αποκαλύπτει τις δυνατότητές μας για το μέλλον. Δίνει μία γεύση του τι μπορούμε να δημιουργήσουμε σχεδιαστικά και στον τομέα της μηχανολογίας, εκμεταλλευόμενοι το ταλέντο των ανθρώπων μας. Δείχνει καταπληκτικό και είναι υπέροχη η αίσθηση να ανοίγεις την οροφή χωρίς να ακούς τον ήχο του κινητήρα», προσέθεσε ο Ίνγκελατ.

Το αμάξωμα του Polestar O2 χαρακτηρίζεται από το χαμηλό προφίλ, τους μικρούς προβόλους και το μακρύ μεταξόνιο. Βάρος έχει δοθεί στην αεροδυναμική του σχεδίαση, αφενός για αύξηση της ηλεκτρικής αυτονομίας και αφετέρου για τον περιορισμό των στροβιλισμών του αέρα. Μινιμαλιστικό και με ψηφιακό ταμπλό, το εσωτερικό προσφέρει χώρους για 2+2 επιβάτες, με τις πίσω θέσεις να απευθύνονται σε παιδιά. Σε όλες οι μαλακές επιφάνειες στην καμπίνα έχει χρησιμοποιηθεί ανακυκλωμένος πολυεστέρας.

To highlight πάντως του ηλεκτρικού roadster είναι η παρουσία ενός πλήρως αυτόνομου drone. Ενσωματωμένο στο χώρο μετά τα πίσω καθίσματα, αναδύεται όσο το Ο2 είναι σε κίνηση και απογειώνεται για να καταγράψει σε βίντεο το τοπίο από ψηλά. Το drone δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Hoco Flow.

Το drone μπορεί να ακολουθεί το Polestar σε ταχύτητες έως 90 χλμ/ώρα, με τον οδηγό να επιλέγει ανάμεσα σε δύο προγράμματα βιντεοσκόπησης: το ατμοσφαιρικό (π.χ. για διαδρομές παράλληλα με την ακτογραμμή) και το δράσης (για διαδρομές με στροφές). Μετά την βιντεοσκόπηση, το drone επιστρέφει αυτόματα στο Polestar O2. Με σταθμευμένο το ηλεκτρικό roaster, ο οδηγός θα μπορεί να μοντάρει το υλικό στην κεντρική οθόνη αφής 15 ιντσών!